Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Siegfried Mureșan, după ieșirea premierului Moldovei: Sperăm ca autorităţile de la Chişinău să nu fie un obstacol în dorinţa noastră de a ajuta românii basarabeni

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, declara vineri că România este cea mai coruptă ţară din Europa şi că numai în Suceava sunt „jumătate dintre bolnavii de COVID-19 înregistraţi în toată Republica Moldova” – afirmație care a stârnit reacții ferme de dezaprobare în rândul oficialilor români.

Ministerul de Externe al României a reacționat imediat, apreciind că ieșirea premierului Moldovei este rudimentară: „Declarații publice care denotă un limbaj rudimentar (…) Declarații denigratoare inacceptabile”, au transmis reprezentanții MAE.

Europarlamentarul Siegfried Mureşan și-a exprimat și el sâmbătă îngrijorarea că autoritățile de la Chișinău ar putea reprezenta un obstacol în dorinţa autorităţilor de la Bucureşti de a-i ajuta pe românii basarabeni.

„Vom ajuta în continuare românii din Republica Moldova. Sperăm ca autorităţile de la Chişinău să nu fie un obstacol în dorinţa noastră de a ajuta românii basarabeni”, a scris europarlamentarul pe pagina sa de Facebook.

De menționat că declaraţia lui Ion Chicu a venit ca replică la criticile exprimate anterior de Siegfried Mureşan, preşedinte al Delegaţiei Parlamentului European în Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Moldova. Europarlamentarul a spus, tot pe pagina sa de Facebook, că Guvernul Republicii Moldova eşuează în gestionarea crizei COVID-19 așa cum a eşuat şi în implementarea reformelor.

Răspunsul lui Ioan Chicu, tot pe pagina de Facebook, a fost: „Pentru noi este foarte importantă opinia cetăţenilor noştri despre activitatea guvernului. Şi doar critica moldovenilor pentru noi contează. Atacurile concertate ale unor personaje, cu pretenţii de avocaţi ai Moldovei, pot să-i impresioneze doar pe patronii lor. Pe mine – deloc”.

Potrivit Ministerului de Externe al României, declaraţiile prim-ministrului Ion Chicu sunt cu atât mai inadecvate cu cât, în contextul actual al pandemiei de COVID-19, România a oferit, în mod dezinteresat, un sprijin substanţial Republicii Moldova, demonstrând solidaritate şi fiind astfel alături, în mod concret, de cetăţenii Republicii Moldova într-un moment foarte dificil.

Sursa Foto: Comisia libe/Siegfried Muresan


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro