Situația critică din Franța, descrisă de un medic român: ”Izolarea socială a fost decisă sâmbătă seara, probabil prea târziu / Paturile de reanimare din Alsacia încep să fie saturate”

”Franța a intrat in faza 3 a epidemiei. Izolarea socială a fost decisă sâmbătă seara, probabil prea târziu. Reamintesc aici că această infecție este aproximativ de două ori mai contagioasă decât gripa și de 10-15 ori mai mortală, mai ales pentru cei in vârsta. Dar avem actualmente in Alsacia persoane sub 60 de ani in terapie intensivă, sub asistență respiratorie, în stare extrem de gravă”, a scris luni pe Facebook dr. Radu Lupescu, președintele Asociației medicilor din clinica Rhéna de la Strasbourg.

Medicul român anunță că în Alsacia spitalele sunt deja sub o presiune uriașă.

”Boala se manifestă in cazurile grave printr-o insuficiență respiratorie acută de o evoluție extrem de rapidă. Paturile de reanimare din regiune încep să fie saturate. Nu mai e nici un loc in reanimare in Mulhouse nici Colmar, in ciuda măririi capacității. In ciuda anticipării și pregătirii, spitalele sunt total depășite. In Strasbourg, 50 de pacienți in reanimare sunt COVID+”.

El face un apel la cetățeni: ”NU vă mai puneți întrebări! IZOLARE SOCIALĂ MAXIMĂ, DE AZI!”.

Foto: Pexels.com


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro