Solidaritate cu medicii aflați în prima linie în lupta contra coronavirusului. Bucureșteni care le oferă cazare gratuită: ”Este esențial ca fiecare să se întrebe ce poate face pentru ceilalți”

Proprietarul unui hostel de lângă Maternitatea Bucur din Capitală pune la dispoziție 30 de locuri pentru cadrele medicale sau voluntarii care nu vor sau nu pot să meargă acasă pentru a nu-și pune în pericol familiile. Contactat de G4Media.ro, Adrian Vrînceanu a declarat că a luat această inițiativă imediat ce a aflat că maternitatea va fi folosită exclusiv pentru bolnavii depistați cu COVID- 19.

”Știind că medicii vor petrece mult timp acolo, probabil, cine vrea poate să folosească aceste camere, ca să nu mai fie nevoiți să meargă acasă să își pună în pericol familiile”, spune Vrînceanu. Numărul de telefon la care pot apela cadrele medicale este 0720720720, pus la dispoziție de Adrian Vrînceanu.

O altă bucureșteancă, Carmen Ene, le oferă cadrelor medicale un apartament cu două camere, aflat lângă stația de metrou Tineretului.

”M-am gândit că poate fi de folos cuiva, poate medicilor care în multe cazuri nu pot merge acasă la familii. Și cred că este esențial ca fiecare să se întrebe ce poate face pentru ceilalți, acum mai mult decât oricând”, a precizat ea pentru G4Media.ro.

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer

Sursa foto: Facebook hostel


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro