SONDAJ Mai mult de jumătate dintre nord-irlandezi se opun ruperii de Marea Britanie și unificării cu Irlanda

Mai mult de jumătate dintre locuitorii din Irlanda de Nord s-ar opune unificării insulei Irlanda dacă un referendum în această privinţă ar avea loc mâine, indică un sondaj publicat marţi de cotidianul The Belfast Telegraph, citat de Reuters.

Unificarea Irlandei ar fi susţinută de numai 29% dintre alegătorii nord-irlandezi, în timp ce 52% s-ar opune acestui scenariu, arată studiul realizat de Universitatea din Liverpool şi Consiliul pentru Studii Sociale şi Economice britanic.

Restul de 19% dintre cei intervievaţi au răspuns că nu ştiu cum ar vota. Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 2.000 de persoane în perioada 28 decembrie 2019-11 februarie 2020.

”Rezultatele sondajului oferă un antidot la recentele comentarii entuziaste despre iminenţa unificării irlandeze”, a explicat Jon Tonge, profesor de ştiinţe politice la Universitatea din Liverpool.

El a adăugat, totuşi, că sondajul indică o creştere de 2% a sprijinului pentru unificarea Irlandei comparativ cu anul 2017. Dacă această tendinţă…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro