Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Spania: Scandalul testelor rapide cumpărate din China ia amploare. Au fost 50.000 de teste eșuate

Ministerul Sănătății din Spania a anunțat vineri că numărul testelor rapide chinezești care au dat greș este de 50.000, mult mai mare decât numărul anunțat inițial, de 9.000, potrivit ziarului ABC.

Testele au fost cumpărate de la o firmă chineză din Shenzen, printr-un intermediar spaniol și făceau parte din lista de teste acreditate de guvernul chinez, potrivit autorităților spaniole.

Verificările făcute de autoritățile sanitare spaniole au demonstrat că aceste teste au o rată de eșec de 70%, mult sub rata asumată de producător, care era de 20%.

Cu toate acestea, Ministerul Sănătății din Spania susține că restul de 5 milioane de teste rapide cumpărate din China au avut o rată mare de fiabilitate, potrivit ABC.

Testele au fost returnate firmei producătoare, iar eșecul a determinat guvernul spaniol să regândească strategia de testare a populației.

Foto: InquamPhotos / George Călin


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro