Staţiunea montană Borşa se redeschide din 1 decembrie

Staţiunea montană Borşa, preconizată să fie redeschisă turiştilor de la 1 decembrie, va funcţiona la jumătate din capacitate până la finalizarea lucrărilor la telegondolă şi a celor două pârtii de schi olimpice, transmite Rador.

Primarul Sorin Timiș a declarat, joi, 11 noiembrie 2021, că cele două pârtii de schi au o lungime de 3 kilometri, respectiv 4, iar telegondola va putea transporta turiștii pe o distanţă de 2,5 kilometri.

De asemenea, pe traseu vor funcționa 54 de gondole, iar timpul de urcare este estimat la aproape 7 minute.

Totodată, pentru producerea zăpezii artificiale destinată celor două pârtii de schi a fost amenajat un lac de acumulare.
Pârtia roşie de schi deţine nocturnă şi tunuri fixe de zăpadă. Pe pârtia albastră, unde se mai lucrează, accesul va fi limitat, însă din 2022, pârtia va fi deschisă integral (…) Cele două pârtii de schi au fost calculate să primească între 5.000 şi 7.000 de schiori, capacitate maximă pe sezon, a mai menţionat primarul staţiunii Borşa.

Proiectul de modernizare a pârtiilor de schi din staţiunea Borşa, situată în Munţii Rodnei, este de 27 milioane euro, fiind derulat de Ministerul Turismului.

sursa foto: Pixabay


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro