STS, explicații confuze despre eșecul în implementarea sistemului de trimitere automată a locației de pe telefon la apelurile 112. Drulă: ”Nu absența unor articole de lege a oprit STS să facă timp de 3 ani pașii pe care îi face abia acum după o tragedie”

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a fost acuzat de deputatul USR Cătălin Drulă, președintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaților, că a întârziat nejustificat implementarea unui sistem (AML) pentru localizarea precisă a apelurilor către 112. După ce STS a spus în primă fază că nu a implementat sistemul pentru că avea nevoie de modificări legislative, G4Media.ro a întrebat serviciul care sunt acele modificări și ce demersuri a făcut STS pentru a le promova.

  • Context: În 26 iulie, în plin scandal Caracal, Cătălin Drulă critica într-o postare pe Facebook STS, ANCOM și Ministerul Comunicațiilor pentru întârzierea nejustificată a implementării sistemului AML. În 28 iulie, STS susținea într-un comunicat de presă că ”transpunerea acestei funcționalități în cadrul Sistemului național unic pentru apeluri de urgență (SNUAU) presupune actualizarea legislației primare existente”. Drulă a revenit cu o postare în care arăta că în legislația primară există toate prevederile necesare pentru…
    Citeste continuarea articolului pe g4media.ro