Surpriza de la vârful Comisiei Europene: Ursula von der Leyen, ministrul Apărării din Germania, va fi noul președinte. Liderii UE au ajusn la un acord după negocieri-maraton

Donald Tusk a anunțat că liderii europeni au convenit asupra viitoarei conduceri a Uniunii Europene. Președintele Consiliului European a anunțat că Ursula von der Leyen va conduce Comisia Europeană, Charles Michel va conduce Consiliul European, iar Politica Externă a UE va fi coordonată de Josep Borrell. Parlamentul Uniunii Europene va fi împărțit între Manfred Weber și Serghei Stanishev (care va avea prima parte a președinției). Banca Centrală Europeană va fi condusă de Christine Lagarde.

Ursula von der Leyen este ministrul german al Apărării începând cu anul 2013. Are 60 de ani și a fost în mai multe rânduri ministru și de mai multe ori a fost prezentată drept o posibilă succesoare a Angelei Merkel. Numele Ursulei von der Leyen a fost propus de către preşedintele francez Emmanuel Macron, însă această propunere s-a lovit de nemulțumirea eurodeputaților germani potrivit mai multor surse citate de News.ro.