SURSE Ministrul Sănătății, Victor Costache, urmează să fie schimbat din funcție. Anunțul va fi făcut de premierul Orban la 10:30 / Nelu Tătaru va fi numit ministru interimar

Ministrul Sănătății, Victor Costache, urmează să fie schimbat din funcție după ce a declarat ieri că toți bucureștenii vor fi testați de coronavirus, au declarat surse guvernamentale pentru G4Media.ro. Potrivit acestora, anunțul va fi făcut de premierul Ludovic Orban, la 10:30.

Sursele citate au mai explicat pentru G4Media.ro că ministru interimar al Sănătății va fi numit Nelu Tătaru, în prezent secretar de stat în minister.

Costache a declarat miercuri pentru Știrile ProTV, că întreaga populație a Bucureștilor va fi testată pentru coronavirus, echipe medicale urmând să meargă din ușă în ușă pentru a-i testa pe locuitorii Capitalei.

”Am avizat un parteneriat și un program care va demara rapid. Vrem să se testeze toată populația Bucureștiului printr-o serie de echipe care vor merge door to door (din ușă în ușă- n.red.), după modelul Coreei de Sud. Este foarte important să facem milioane de teste. Până la sfârșitul săptămânii, vom avea încă 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie și acum avem cel puțin 20 și vrem să avem 1-2 la nivel județean”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

Ministrul Victor Costache a precizat că pacienții diagnosticați cu COVID-19 vor fi tratați în spitale exclusiv dedidate combaterii epidemii.


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro