Țările membre ale G20 vor să aloce 5.000 de miliarde de dolari pentru susținerea economiei mondiale afectate de pandemie

Grupul celor mai dezvoltate 20 de economii ale lumii au anunțat intenția de a injecta ”mai mult de 5.000 de miliarde de dolari” în economia mondială pentru ”combate repercusiunile sociale, economice și financiare ale pandemiei”, informează Le Figaro. Decizia a fost luată într-un summit de urgență care a avut loc joi, în sistem de videoconferință.

”Suntem ferm hotărâți să prezentăm un front unit contra acestei amenințări comune”, au afirmat reprezentanții celor mai mari puteri ale lumii într-un comunicat publicat după încheierea summit-ului prezidat de către regele Salman al Arabiei Saudite.

Bilanțul global al pandemiei  de COVID-19 a depășit 21.000 de morți și a dus la izolarea a peste trei miliarde de oameni.

Reuniunea a survenit în momentul în care marile puteri s-au activat în încercarea de a atenua efectele pe care pandemia le are asupra propriilor lor economii.

Totodată, G20 a anunțat că vor colabora cu instituțiile internaționale ”pentru a desfășura un ansamblu de măsuri financiare solide, coerente, coordonate și rapide”.

G20 a făcut un apel către Organizația Mondială a Sănătății și Fondul Monetar Internațional ”să ajute țările emergente și cele în curs de dezvoltare să facă față șocurilor sanitare, economice și sociale ale COVID-19”.

Foto: Ședința liderilor din G20/ Twitter


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro