UDMR, poziție oficială față de scandalul xenofob din Ditrău: Nu putem accepta incitarea la ură împotriva unor oameni de o altă culoare

Hegedüs Csilla, purtător de cuvânt al UDMR, a respins manifestările xenofobe ale cetățenilor din satul Ditrău, populat în proporție de 99% de cetățeni de etnie maghiară, care i-au amenințat și au cerut expluzarea a doi brutari din Sri Lanka.

”Nu putem accepta incitarea la ură împotriva unor oameni de o altă culoare sau pentru simplul fapt ca vorbesc altă limbă”, arată Hegedüs Csilla într-o declarație citată de publicația Transindex.

Potrivit declarației citate, e nevoie de o stopare rapidă a dezinformării și incitării la ură, iar liderii locali ai UDRM au activități de ”informare și mediatizare. Să ne calmăm și să nu permitem incitările”.

Context. Proprietarii caselor în care au locuit doi muncitori din Sri Lanka aduși să lucreze la o brutărie din satul harghitean Ditrău au fost amenințați de localnicii radicalizați împotriva migranților. Cei doi brutari din Sri Lanka au fost mutați deja într-un alt sat, dar…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro