Un fotbalist de 19 ani a murit după ce a încercat să fugă din țară agățat de un avion american/Zaki Anwari a jucat pentru naționala de tineret a Afganistanului

Autoritățile afgane au confirmat faptul că un tânăr fotbalist a decedat după ce a încercat să se agațe de un avion militar american care părăsea aeroportul din Kabul, anunță BBC. Zaki Anwari, în vârstă de 19 ani, jucase la echipa națională de tineret a Afganistanului. Nu au fost dezvăluite alte detalii despre felul în care a murit, relatează ziarul britanic.

Într-o declarație pe Facebook, Direcția Generală Afgană pentru Educație Fizică și Sport a adus un omagiu lui Anwari. „Să se odihnească în cer și să se roage lui Dumnezeu pentru familia sa, prieteni și colegii sportivi”, a spus oficialul.

Luni au apărut imagini în care sute de oameni aleargă alături de un avion al forței aeriene americane în timp ce acesta se pregătea pentru decolare. Unii oameni au fost văzuți urcați pe aripile aeronavei, iar corespondenți media în Afganistan au susținut apoi că cel puțin două persoane au căzut de pe avion în momentul când s-a înălțat.

Aproximativ 4.500 de soldați americani păstrează controlul temporar asupra Aeroportului Internațional Karzai din Kabul, capitala Afganistanului.

Citește și

VIDEO Afganii care s-au agăţat de un avion militar american s-au filmat stând liniştiţi pe aeronava în mişcare


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro