Un turist britanic, considerat sursa numărului crescut de infectări cu SARS-CoV-2 care a dus la anularea cursei de schi Lauberhorn din Elveția

Un turist britanic este considerat sursa numărului crescut de îmbolnăviri COVID-19 din stațiunea de schi Wengen, din Elveția, care i-a determinat pe oficiali să anuleze celebra cursă de schi Lauberhorn, relatează BBC.

Stațiunea Wengen, unde se desfășoară de obicei această cursă, înregistra doar 10 cazuri de COVID-19 la jumătatea lunii decembrie. Numărul îmbolnăvirilor a început să crească însă rapid, iar multe cazuri au fost puse în legătură cu noua variantă a coronavirusului, mult mai contagioasă, care a fost identificată pentru prima dată în Marea Britanie.

Cel puțin 27 de cazuri de noi infectări ar avea legătură cu turistul britanic care a fost în vacanță în Wengen, au declarat specialiștii care fac anchetele epidemiologice.

Oficialii din Wengen au înăsprit restricțiile, încercând să salveze cursa. Școlile au fost închise și se pregăteau să blocheze cu totul accesul turiștilor în stațiune, punând-o la dispoziție doar concurenților. Până la urmă, cursa a fost anulată.

Lauberhorn este una dintre competițiile de top din circuitul de schi al Cupei Mondiale, fiind cea mai lungă cursă de coborâre din lume, iar viteza poate ajunge la 160 km/h, notează BBC.

Sursa foto: Cursa Lauberhorn/Pixabay


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro