Uniunea Europeană a aprobat planurile de redresare și reziliență ale Croației, Ciprului, Lituaniei și Sloveniei

Miniștrii europeni ai Finanțelor au aprobat, luni, Planurile Naționale de Redresare și Reziliență (PNRR) elaborate de Croația, Cipru, Lituania și Slovenia, ceea ce le va permite celor patru state să primească pre-finanțări de la UE pentru proiectele prevăzute în mecanismul destinat stimulării investițiilor, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Astfel, odată cu aprobarea celor patru PNRR-uri, numărul total de planuri de redresare aprobate de UE a ajuns la 16, iar planul României urmează să fie evaluat la o dată ulterioară.

Toate cele 27 de state membre UE ar urma să primească bani prin Mecanismul european de relansare, o schemă în valoare de 800 miliarde de euro sub formă de granturi şi împrumuturi.

Fiecare guvern trebuie să detalieze cum intenționează să cheltuie suma de bani care îi revine, cu condiția ca cel puțin 37% din fonduri să fie direcționate către obiective verzi, cum ar fi reducerea emisiilor de CO2, iar cel puțin 205 trebuie să meargă către digitalizarea economiei.

Planurile Naționale de Redresare și Reziliență sunt evaluate mai întâi de către Comisia Europeană, pentru a verifica dacă sunt îndeplinite toate criteriile, iar apoi sunt evaluate încă o dată, înainte de a fi transferați banii, de către consiliul miniștrilor de Finanțe.

Sursa foto: Facebook/ Comisia Europeană


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro