Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Uniunea Europeană a exclus Statele Unite de pe „lista sigură” de 14 ţări pentru care blocul comunitar va permite călătoriile de plăcere începând de miercuri. Între ţările excluse se mai află Rusia, Brazilia şi Turcia

Cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au aprobat marţi călătoriile de plăcere pentru 14 state din afara graniţelor lor, a anunţat Consiliul UE, într-un comunicat de presă.

Ţările prevăzute în listă sunt Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zealandă, Ruanda, Serbia, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia şi Uruguay.

China a fost aprobată la rândul ei, provizoriu, dar călătoriile vor putea avea loc numai dacă şi autorităţile chineze vor accepta vizitatorii din UE. Reciprocitatea este o condiţie pentru a figura pe această listă a UE.

Rusia, Brazilia şi Turcia, alături de Statele Unite, se numără printre ţările despre care UE consideră că epidemia de coronavirus nu este încă sub un control suficient de bun. UE va face evaluări o dată la două săptămâni ale situaţiei.

Lista UE are rolul să susţină industria europeană a călătoriilor şi destinaţiile turistice, în special pentru ţările din sudul Europei. Care sunt cele mai afectate de pandemia de coronavirus.

Lista a avut nevoie de „o majoritate calificată” de ţări UE pentru a fi aprobată, ceea ce înseamnă 15 state, reprezentând 65% din populaţie, relatează news.ro

De asemenea, lista reprezintă o recomandare pentru statele UE, ceea ce înseamnă că acestea pot impune restricţii pentru călătorii care vin din cele 14 ţări şi mai mult ca sigur nu vor permite accesul călătorilor din alte ţări.

Cu câteva ore înainte de anunţul UE, Italia, unde numărul deceselor provocate de Covid-19 este printre cele mai mari din lume, a anunţat că va menţine carantina pentru toate ţările care nu fac parte din zona  Schengen.

Sursa Foto: harta-europa-coronavirus


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro