Vasile Dâncu confirmă că e în cărți pentru șefia Consiliului Național al PSD, dar spune că are nevoie de o echipă

„În acest moment Transilvania și Moldova nu există în Partidul Social Democrat. E adevărat că sunt câteva județe din Sud care au câștigat alegerile în ultima perioadă. Dar nu reprezintă nimic din punct de vedere politic și nici din punct de vedere al culturii politice din România. Știu că este nevoie de o revigorare a stângii. Este nevoie de o revigorare a stângii dar o să mă gândesc de două ori până să fac acest pas.Rămân un intelectual de stânga alături de partid așa cum este el. Sigur că sunt obligat așa oarecum și mi-e și un pic rușine de organizațiile din Transilvania, din Banat, din Dobrogea sau din Moldova care au anunțat că mă susțin și că mă împing cumva în această zonă dar mă voi gândi foarte bine și o să vedem ce concluzie o să o tragem împreună cu conducerea de acum a partidului”, a mai comentat Look Plus.

În același context, scrie publicația Actual de Cluj startegia PSD – de care Dâncu nu e deloc străin – este de a atrage în partid oameni de afaceri din afara spectrului politic, care se bucură de notorietate în spațiul public și care ar putea candida la alegerile locale din partea PSD, în anumite orașe din zona in Ardeal.

De exemplu, Organizația PSD Cluj se află în acest moment sub conducerea interimară a unui deputat din Baia Mare, Gheroghe Simon, planul fiind ca acesta să fie înlocuit cu un om de afaceri clujean care nu a mai făcut politică până în acest moment.

Sociologul Vasile Dâncu provine din vechea gardă a PSD, fost ministru al Informațiilor Publice în Guvernul Năstase. În prezent, Dâncu e implicat în mai multe proiecte media, fiind totodată reprezentantul casei de sondare IRES.

Citeste continuarea articolului pe g4media.ro