VIDEO Două atacuri teroriste în aceeași zi: 40 de morți, între care și copii nou-născuți de la o maternitate din Kabul

40 de morți și cel puțin 68 de răniți este bilanțul celor două atacuri teroriste care au avut loc marți, în Kabul, capitala Afganistanului, transmite Reuters, citat de News.ro.

Marţi dimineaţă, trei bărbaţi deghizaţi în poliţişti au intrat în spitalul public din Dasht-e-Barchi, un cartier în vestul Kabului, locuit de minoritatea şiită hazara, aruncând grenade şi împuşcând la întâmplare, potrivit unor oficiali guvernamentali.

“Atacatorii au început să tragă focuri de armă la întâmplare în acest spital, fără niciun motiv. Este un spital guvernamental, iar mulţi oameni îşi aduc soţiile şi copiii aici, pentru tratament”, a declarat Ramazan Ali, un vânzător din apropiere, martor la atacul de dimineaţă.

Teroriştii au fost ucişi de forţele de securitate în jurul prânzului.

Bilanţul acestui atac este de 16 morţi, printre care se numără copii nou-născuţi şi mame.

Într-un atac separat, produs tot marţi, un bărbat s-a aruncat în aer în timpul unui serviciu fenerar în memoria unui comandant al poliţiei, la care asistau oficiali guvernamentali, membri ai Parlamentului din regiunea Nangahar, din estul ţării. 24 de persoane au fost ucise şi cel puţin 68 rănite, potrivit sursei citate.

Cele două atacuri nu au fost încă revendicate. Talibanii au negat că ar avea vreo implicare.

Sursa foto: Twitter/ Roya Rafhat


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro