VIDEO Filmul Cardinalul, dedicat episcopului Iuliu Hossu care a fost beatificat de papa Francisc, va fi proiectat în premieră sâmbătă la Cluj

Filmul „Cardinalul”, care este dedicat episcopului Iuliu Hossu, va fi prezentat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, în prezenţa regizorului său, Nicolae Mărgineanu, şi a episcopului greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu.

„Filmul „Cardinalul” este despre Fericitul cardinal Iuliu Hossu, episcop greco-catolic, martir pentru credinţă, beatificat de Papa Francisc la 2 iunie 2019, pe Câmpia Libertăţii din Blaj. (…) Proiecţia filmului în avanpremieră în oraşele din România a început în 9 noiembrie 2019. La Cluj-Napoca, avanpremiera şi gala de prezentare vor avea loc sâmbătă, 16 noiembrie 2019, ora 20,00, la Cinema „Victoria””, se arată într-un comunicat al Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla.

Anterior avanpremierei filmului, episcopul Florentin Crihălmeanu va prezenta relicvarii cu moaşte ale cardinalului Iuliu Hossu, precum şi o expoziţie cu instantanee din viaţa acestuia.

„Filmul, în regia lui Nicolae Mărgineanu, după un scenariu de Bogdan Adrian Toma, este produs de Ager Film cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, are durata de 97 minute, este…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro