8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Medicul Valeriu Gheorghiță, despre responsabilitatea cu privire la efectele secundare ale vaccinului anti-COVID: „Va exista un mecanism de compensare directă a unei persoane”

Șeful campaniei de vaccinare anticoronavirus, medicul militar Valeriu Gheorghiță, a explicat, duminică seara, ce se întâmplă din punct de vedere medical cu persoanele care dezvoltă efecte secundare grave post-vaccinare și cine va prelua responsabilitatea unei asemenea situații, în condițiile în care producătorii de vaccin cer imunitate în fața legii în țările care folosesc produsele lor.

Cine răspunde în cazul în care cei vaccinați suferă de efecte adverse grave? Răspunsului medicului Valeriu Gheorghiță

„Profilul reacţiilor adverse este asemănător altor tipuri de vaccin. Profilul este mult mai uşor în cazul acestui vaccin. Majoritatea colegilor mei mi-au spus că nici n-au simţit această înţepătură (…) Ce regăsim în rezumatul caracteristicilor produsului sunt reacţii adverse locale: disconfort local, tumefacţie sau roşeaţă la locul de administrare sau, în anumite cazuri, în primele 24 de ore, febră, dureri de cap, stare de oboseală, dureri musculare şi articulare. Nu sunt efecte adverse care să necesite abordare medicală particulară. Ele au fost controlate prin medicaţie simptomatică, gen paracetamol, la voluntari. Sunt citate 2-3 reacţii adverse majore la persoane cu istoric de şoc anafilactic, o situaţie foarte rară, gravă (…) Este important să ştii ce ai de făcut la momentul respectiv. Există o procedură distribuită la centrele de vaccinare pentru astfel de cazuri (…)”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Medicul Radu Țincu, dispus să se vaccineze public împotriva COVID: „M-aș vaccina în orice condiții pentru că eu cred în vaccin”

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, a declarat că vaccinarea corpului medical „reprezintă garanția supremă” că vaccinul anti-COVID este cel potrivit. „Nu m-ar convinge dacă domnul Florin Cîțu s-ar vaccina, pentru că dânsul este economist”, a spus doctorul, duminică seară, pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Înființarea comisiei pentru monitorizarea companiilor municipale, pe ordinea de zi a ședinței CGMB. Nicușor Dan a convocat ședința la ora 19.00

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a convocat ședința Consiliului General al Muncipiului București, luni, începând cu ora 19.00, la sediul PMB, pentru a fi votate mai multe proiecte, printre care și înființarea comisiei speciale pentru monitorizarea companiilor municipale.

Cutremur în Banat în noaptea de duminică spre luni! Ce magnitudine a avut

Un cutremur cu magnitudinea de 2 grade pe scara Richter a avut loc în noaptea de duminică spre luni în Banat, informează Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cod portocaliu de vânt puternic în zece județe. Vântul poate atinge 130 km/h!

Zece județe din țară sunt luni dimineața sub avertizare Cod portocaliu de vânt puternic, de până la 130 km/h.

Un bărbat în vârstă de 63 de ani, autorul exploziei din Nashville. Sinucigașul a rănit cel puțin trei persoane (VIDEO)

Persoana care a plasat bomba ce a explodat în dimineaţa de Crăciun în Nashville a fost identificată de anchetatori. Este vorba de Anthony Warner, un bărbat de 63 de ani, care a murit în explozie.

Inedit: Un pilot a desenat pe cer o seringă uriașă, pentru a marca începerea campaniei de vaccinare anti-COVID

Un pilot din Germania a avut ideea de a trasa pe cer o seringă uriașă, în timpul unui zbor de circa 300 de km în Baden-Wurttemberg, chiar înainte de startul campaniei europene de vaccinare anti-COVID.

Horoscopul zilei de 28 decembrie 2020. Gemenii se afirmă și se fac remarcați

Horoscopul zilei de 28 decembrie 2020, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info