8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Nelu Tătaru, avertisment de ultimă oră! Numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 va crește și mai mult

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a explicat miercuri seară cauza exploziei numărului de cazuri de COVID-19 și a afirmat că estimează o creștere a numărului de infectări.

Ministrul Sănătății, despre explozia numărului de infectări Covid-19: Suntem într-o lună în care vom avea o fluctuație a numărului de cazuri. Estimăm o creștere a acestora

Astăzi este ziua cu 1.713 cazuri din aproape 26.000 de teste lucrate. Trebuie văzută această creștere în contextul evaluării mai multor teste, dar și în contextul evaluării anumitor focare din anchetele epidemiologice. Noi obișnuim să evaluăm zilnic, la șapte zile, la 14 zile. După cum spuneam, suntem într-o lună în care vom avea o fluctuație a numărului de cazuri, și după numărul de teste, dar și luna cu cele mai multe măsuri de revenire la o cvasi-normalitate, incluzând aici începerea anului școlar, luna de campanie electorală, reînceperea activității în restaurante, cinematografe, revenirea populației din concedii, aglomerarea din transportul în comun și alegerile de la sfârșitul lunii”, a spus Nelu Tătaru la Digi24.

Turcia a început testarea unui vaccin dezvoltat de China împotriva virusului SARS-CoV-2

Turcia a început ultimele studii de fază III ale unui vaccin experimental coronavirus chinezesc (COVID-19) pe 16 septembrie. Rezultatele studiului vor fi trimise Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Candidatul la vaccin care a fost testat în Turcia a fost dezvoltat de Sinovac.

Dan Byron: „Sunt o grămadă de muzicieni extraordinari în România, dar mulți au comportamentul ăla de lăutari”

Dan Byron, solistul trupei byron, a fost invitat miercuri seara în emisiunea „Ochii pe…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info