Accidentul de teleferic din Italia. Un inginer, directorul serviciului şi un şef operativ au fost arestaţi

Trei persoane au fost arestate, în noaptea de marți spre miercuri, în urma tragediei din Italia. Un număr de 14 turiști au murit, iar un copil de 5 ani a fost grav rănit, duminică, după prăbușirea unei cabine de teleferic în nordul Italiei.

Anchetatorii au descoperit că un sistem de frânare de siguranţă a fost „manipulat” pentru a evita blocajele continue ale telecabinei.

Trei persoane au fost arestate

Un inginer, directorul serviciului şi un şef operativ au fost arestaţi, conform DPA.

Indivizii, inclusiv Luigi Nerini, care administrează telecabina Mottarone, au desfăşurat o „acţiune conştientă”, a scris agenţia ANSA, citând procurorul din provincia Verbania, Olimpia Bossi, după audierile care au avut loc peste noapte.

Anchetatorii au descoperit că un sistem de frânare de siguranţă a fost „manipulat” pentru a evita blocajele continue. Bossi a spus că, pentru a evita blocajele telecabinei, sistemul de frânare de urgenţă a fost blocat cu o menghină, ceea ce înseamnă că atunci când cablul s-a rupt, sistemul de urgenţă nu a putut fi activat.

Cele trei persoane sunt acuzate de mai multe infracţiuni, între care crimă.

Ei au „recunoscut” că cei trei oameni s-au oprit în timpul nopţii pentru accidentul de la telecabina Mottarone. Acest lucru a fost declarat de comandantul provincial al carabinierilor din Verbania, locotenent-colonelul Alberto Cicognani.

Imaginile arată telegondola care se apropie de staţie când un cablu se rupe şi începe să cadă, a declarat procurorul. Câteva dintre cele 15 persoane aflate la bord au fost aruncate din gondolă.

Tragedia din Italia. 14 persoane și-au pierdut viața

Accidentul s-a petrecut duminică în regiunea italiană Piemonte, la vest de Lacul Maggiore, pe o linie care leagă oraşul turistic Stresa de Muntele Mottarone de 1.500 de metri înălţime.

Telecabina se îndrepta din oraşul Stresa pe muntele Mottarone când s-a produs accidentul. Singurul supravieţuitor este un copil de 5 ani, care şi-a pierdut ambii părinţi şi un frate mai mic în accident.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info