Adrian Streinu-Cercel, mesaj alarmant: Avem în circulație patru tulpini de COVID / 70% dintre bolnavi o au pe cea britanică

70% dintre bolnavii COVID s-au infectat cu tulpina britanică, susține președintele Comisiei de sănătate din Senat, medicul Adrian Streinu-Cercel.

Social-democratul spune că presiunea pe sistemul medical este uriașă, în prezent.

Streinu-Cercel: „Tensiunea este foarte mare”

„Aş dori să vă informez că avem în circulaţie patru tulpini de SARS-CoV-2: cea sălbatică iniţială, cea britanică, cea din Africa de Sud şi cea din Brazilia. În momentul de faţă, 70% dintre persoanele care se îmbolnăvesc au tulpina britanică. O fi risc, n-o fi risc, nu ştiu”, a spus Streinu-Cercel, citat de realitatea.net.

„Văd că se vorbeşte cu intensitate maximă de sporurile doctorilor şi ale cadrelor didactice şi dacă putem să le dăm ceva în plus în această perioadă, din punct de vedere al riscului la care sunt supuşi. Şi era vorba de 2.000 de lei pentru cadre didactice şi 1.500 pentru personalul nedidactic şi auxiliar.

O fi bine, n-o fi bine, nu ştiu. Însă ce vreau să vă spun este că tensiunea în aceste două sisteme, sistemul de învăţământ şi sistemul sanitar, este foarte mare şi, ca atare, nu cred că este momentul să ne jucăm de-a sporurile şi de a da ceva bani pentru risc”, a mai spus Adrian Streinu-Cercel, în plenul Senatului.

Raed Arafat: Multă lume vine într-o stare gravă de acasă la spital. Să nu asculte recomandări care nu sunt bazate științific

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat, miercuri, că în ultima perioadă foarte mulți pacienți COVID ajung în stare gravă la spital.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19. Aproape 60.000 de români au fost imunizați în ultimele 24 de ore

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 continuă în România, astfel că aproape 60.000 de români au fost imunizați în ultimele 24 de ore, potrivit autorităților.

Noi restricții impuse de Primăria Sectorului 5! Mall-urile și terasele se închid mai devreme

Primăria Sectorului 5 a hotărât reducerea programului agenților economici din sector. Decizia controversată a lui „Piedone”…

Citeste continuarea articolului pe gandul.info