AEP, despre finanţarea alegerilor: Totatul contribuţiilor candidaţilor este de 40 de milioane de lei / Cine se află pe primul loc

„Am să vă prezint câteva aspecte relevante referitoare la contribuţiile electorale. Şi am să vă spun faptul că la această dată s-au depus şi declarat contribuţii electorale în suma totală de 33.694.061,02 RON, pe partidele politice 33.288.788,91 RON, candidaţi independenţi 405.280,11 RON. Pe candidaţi am să va prezint situaţia şi de altfel cred că este relevant şi important să vedem şi sursele de finanţare, respectiv din fonduri private şi fonduri publice din subvenţii la bugetul de stat”, a afirmat, vineri, Constantin Rada, şeful Departamentului de control al finanţării partidelor din cadrul AEP.

Trei dintre candidaţi au avut şi finanţare de la stat, pe lângă cea privată, respectiv Viorica Dăncilă, Dan Barna, Mircea Diaconu, iar Klaus Iohannis a apelat, în intergralitate, la bugetul de stat. Totodată, acesta a adus cele mai multe contribuţii, zece milioane de lei.

„Iohannis Klaus Werner, PNL, 10.000.000 lei, în…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info