Alegeri prezidențiale SUA: Joe Biden își menţine avansul în preferinţele de vot faţă de Donald Trump

Joe Biden, candidatul Partidului Democrat în cadrul alegerilor prezidenţiale din Statele Unite ale Americii, are un avans de aproximativ 9% în preferinţele de vot în raport cu actualul președite, Donald Trump, membru al Partidului Republican, conform unui sondaj publicat miercuri.

Biden este creditat cu 50% din intenţiile de vot înaintea scrutinului prezidenţial din noiembrie, în timp ce Donald Trump este la nivelul de 41%, potrivit unui sondaj efectuat de Ipsos/Reuters în perioada 11-15 septembrie, după cum informează MEDIAFAX.

Trei procente dintre alegători preferă un al treilea candidat, iar restul sunt încă nehotărâţi.

Sondajul sugerează că Biden, fost vicepreşedinte al Statelor Unite în timpul mandatelor fostului președinte Barack Obama, va obţine majoritatea voturilor la nivel naţional în scrutinul prezidenţial din 3 noiembrie. Totuşi, 9% dintre alegători sunt încă nehotărâţi, iar voturile lor vor fi decisive în ceea ce privește rezultatul alegerilor. Obţinerea majorităţii voturilor la nivel naţional nu înseamnă neapărat câştigarea alegerilor, în contextul sistemului electoral federal din Statele Unite.

De exemplu, Donald Trump a câştigat scrutinul prezidenţial în 2016, deşi Hillary Clinton obţinuse majoritatea voturilor la nivel naţional.

Potrivit sondajului, 45% dintre americani consideră că Donald Trump este candidatul potrivit pentru relansarea economiei, iar 36% îl preferă pe Joe Biden la acest capitol.

Sondajul Ipsos/Reuters a fost efectuat online, pe un eşantion reprezentativ de 1.358 de persoane, având o marjă de eroare de 4%.

Biden, noi critici la adresa lui Trump

Joe Biden a lansat recent noi critici la adresa actualului președinte, acuzându-l pe acesta că nu ia în serios schimbările climatice provocate de încălzirea globală, <a…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info