Aleksei Navalnîi reacționează după ce este vizat de o nouă investigație în Rusia: ”Eu am spus mereu că vor încerca să mă aresteze pentru că am supravieţuit”

Acuzații dure lansate de Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, la adresa lui Vladimir Putin, după ce în Rusia a fost demarată o nouă investigație la adresa sa.

Navalnîi denunță un presupus plan al autorităților din Rusia împotriva sa – informează BBC News – și spune că a fost convins, de la bun început, că după ce a supraviețuit otrăvirii va fi urmărit, în continuare, și arestat.

Aleksei Navalnîi nu s-a ferit să îl eticheteze pe președintele rus drept un ”hoț” care este ”pregătit să îi omoare” pe cei care îl critică vehement.

”Eu am spus mereu că vor încerca să mă aresteze pentru că am supravieţuit (…) Vladimir Putin este în spatele acestui plan. El este un hoț pregătit să îi omoare pe toţi cei care nu păstrează tăcerea despre furturile sale”, a scris Aleksei Navalnîi pe Twitter.

Un semnal că Administraţia de la Moscova nu vrea revenirea lui Aleksei Navalnîi în Rusia

Această nouă investigaţie în centrul căreia se află opozantul Alexei Navalnîi ar fi un semnal că Administraţia de la Moscova nu dorește revenirea lui Aleksei Navalnîi în Rusia, cu toate că la nivel oficial s-a transmis că acesta este liber să revină când vrea.

Marți seară, autorităţile ruse au transmis că a fost demarată o anchetă pentru fraude în cazul disidentului Aleksei Navalnîi, aflat acum în Germania după ce a fost victima unui atac neurotoxic. Comitetul rus pentru Investigaţii a anunţat iniţierea unei anchete privind ”fraude de amploare” care ar fi fost comise de liderul opoziției din Rusia.

Navalnîi este suspectat că ”ar fi utilizat în scopuri personale fonduri colectate pentru organizaţiile civice pe care le conduce”, valoarea presupuselor fraude fiind de 356 de milioane de ruble (n.red. – 3,9 milioane de euro).

Aleksei Navalnîi, critic constant al lui Vladimir Putin, conduce mai multe organizaţii nonguvernamentale pentru drepturile omului şi combaterea corupţiei.

Luni, de altfel, Serviciul rus al Penitenciarelor l-a somat pe Aleksei Navalnîi să revină urgent în Rusia, ”în caz contrar riscând să fie arestat pentru încălcarea termenilor unei sentințe cu suspendare”.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info