Ambasadorul Franței la București, mesaj de condoleanțe pentru familiile victimelor de la Piatra Neamț: Exprim profunda solidaritate a Franţei

Ambasadorul Franței la București, Laurence Auer, a transmis duminică condoleanțe familiilor victimelor incendiului de la Spitalul Județean din Piatra Neamț.

Totodată, ea le-a urat însănătoșire grabnică răniților și a exprimat „profunda solidaritate” a Franței în aceste momente dificile, potrivit Agerpres.

„Transmit sincerele mele condoleanţe familiilor victimelor. De asemenea, le doresc însănătoşire grabnică celor răniţi şi exprim profunda solidaritate a Franţei în aceste momente dificile”, a declarat Laurence Auer, potrivit unui comunicat al Ambasadei Franţei la București.

Incendiu puternic la Spitalul Județean din Piatra Neamț

Zece oameni au murit sâmbătă seară în urma unui incendiu devastator în secția ATI a spitalului din Piatra Neamț. Pacienții decedați erau bolnavi de COVID, internați la terapie intensivă.

Incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț ar fi pornit de la un scurcircuit în rețeaua de alimentare electrică a fabricii de oxigen, potrivit autorităților citate de ziaruldeiasi.ro.

Directorul Unității de Standarde din cadrul Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), Marius Filip, a declarat sâmbătă, că Spitalul Județean Piatra Neamț prezenta nereguli majore în ceea ce privește siguranța personalului și a pacienților.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat sâmbătă că medicul rănit grav în incendiul produs la secția ATI de la Spitalul Județean din Piatra Neamț i-a fost coleg de facultate și l-a descris ca fiind un bun profesionist.

Totodată, ministrul a adăugat că în noaptea de sâmbătă spre duminică medicul va ajunge la Bucureși, urmând să fie ulterior transferat la o clinică din Belgia.

Medicul Cătălin Ioan Denciu se afla de gardă pe secția ATI la momentul tragediei care amintește de Colectiv. În încercarea de a salva viețile celor care se aflau imobilizați la pat, intubați fiind pe secțiile ATI, acesta a suferit arsuri de 40% din suprafața corpului iar în cursul dimineții de duminică, 15 noiembrie, a fost transferat la un spital de arși din Belgia pentru a primi tratamentul corespunzător.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info