Anul universitar începe cu noi reguli sanitare! Ce se întâmplă dacă un student cazat în cămin se infectează cu SARS-CoV-2

Dacă un student cazat în cămin este testat pozitiv pentru coronavirus, acesta poate pleca să se autoizoleze la domiciliu, numai cu mașina personală, iar colegii acestuia trebuie să rămână izolați 14 zile în cameră, dacă au grup sanitar propriu și nu pe palier, se arată în noul Ordin comun al miniștrilor Sănătății și Educației nr. 5.650/1.670/2020 publicat în Monitorul Oficial.

„Studentul confirmat se va izola în unitățile de izolare și tratament anexate spitalelor, fie la domiciliul personal, cu condiția ca deplasarea până la acesta să se facă cu mijloc de transport personal și nu cu mijloace de transport în comun. Contacții de cameră ai studentului confirmat vor fi carantinați în camera de cămin, cu condiția ca aceasta să aibă grup sanitar propriu. În cazul în care nu are grup sanitar propriu, vor fi carantinați în izolator”, se precizează în actul normativ.

În ceea ce-i privește pe colegii studentului infectat, care rămân în izolare în camera cu grup sanitar propriu, vor primi alimente la ușă.

„Pentru studenții alfați în carantină se vor găsi soluții punctuale pentru a li se furniza alimentele la ușa camerei”, mai prevede ordinul de ministru.

Universitățile îți aleg scenariul de funcționare

Potrivit ordinului comun, universitățile vor alege pe cont propriu cum își vor desfășura activitatea:

„Instituţiile de învăţământ superior informează Ministerul Educaţiei şi Cercetării cu privire la data începerii anului universitar. Direcţia de sănătate publică judeţeană/a municipiului Bucureşti (DSP) informează cu o săptămână înainte de începerea anului universitar conducerea instituţiilor de învăţământ superior cu privire la situaţia epidemiologică la nivelul fiecărei localităţi în…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info