Armata americană: Capitoliul SUA va fi protejat de un gard de peste 2 metri până la ceremonia de învestire a lui Joe Biden

Un gard „nescalabil” de peste 2 metri se ridică în jurul perimetrului complexului Capitoliului la mai puțin de 24 de ore după ce protestatarii au intrat în clădire și au întrerupt transferul pașnic de putere, a declarat secretarul armatei Ryan McCarthy, în cadrul unei conferințe de presă, joi.

Gardul va împrejmui Congresul SUA până la ceremonia de învestire, când  Biden va deveni oficial cel de-al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii

Gardul va rămâne în jurul complexului timp de cel puțin 30 de zile, ceea ce înseamnă că va fi prezent până la inaugurarea președintelui ales, Joe Biden pe 20 ianuarie.

Planificarea gardului a început miercuri, după ce o mulțime de susținători  pro-Trump au luat cu asalt  Congresul american, în timp ce se numărau voturile electorale pentru a confirma victoria lui Biden.

Trump a spus în mod fals că au existat fraude pe scară largă în alegeri pentru a explica înfrângerea sa și și-a încurajat susținătorii să vină la Washington.

Revoltele au avut ca rezultat patru decese – inclusiv o femeie care fusese împușcată – precum și zeci de arestări, potrivit poliției.

În plus, McCarthy a spus că aproximativ 6 200 de garde naționale vor fi disponibile la învestirea lui Biden

Primarul D.C. Muriel Bowser a prelungit starea de urgență publică, care a fost declarată miercuri, timp de 15 zile, permițându-i să aibă control în orice moment.

Nu este clar dacă va participa președintele Donald Trump, ai cărui susținători au luat cu asalt Capitoliul la îndemnul său de a presiona vicepreședintele să anuleze rezultatele alegerilor.

Gardul negru pare similar structurii a fost temporar ridicată în jurul Casei Albe în timpul protestelor Black Lives Matter din timpul verii.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info