Autoritățile din Austria au descoperit 43 de migranți la bordul unui camion frigorific. Camionul ar fi venit din România

Autoritățile din Austria au descoperit miercuri 43 de migranți la bordul unul camion frigorific, iar potrivit oficialilor din această țară, camionul ar fi venit din România.

Descoperirea a fost făcută pe o autostradă din nord-estul țării, după cum informează ORF.

Potrivit Poliției, cinci dintre migranții extracomunitari aflați în respectivul camion frigorific au fugit pe câmpurile din apropiere. Un elicopter și mai multe patrule de Poliție au început căutările în zonă pentru a-i depista pe migranții care au reușit să fugă.

Autoritățile au mai anunțat că 38 de persoane, printre care și șase copii, au fost „reținute provizoriu”. Potrivit Poliției, unele dintre persoane se aflau într-o stare precară de sănătate.

Șoferul camionului a fost arestat

Șoferul camionului frigorific, un cetățean turc în vârstă de 51 de ani, a fost arestat.

Potrivit anchetatorilor, camionul ar fi venit din România către Austria, via Ungaria. Aceștia mai spun că în interiorul camionului nu ar fi fost asigurată nici măcar ventilația.

Poliția a mai anunțat că documentele de transport prezentate de către șoferul camionului frigorific ar fi fost false.

Unii imigranţi au confirmat că fuseseră aduşi pe diverse rute în România, plătind între 6.000 şi 8.000 de euro pentru a fi transportaţi ilegal în Europa Occidentală.

Aceștia au declarat în fața anchetatorilor că, odată ajunși în România, aceștia ar fi fost cazați în condiții proaste, iar ulterior ar fi fost duși într-o pădure în apropierea graniței cu Ungaria, unde s-au urcat la bordul camionului frigorific.

Potrivit autorităților, migranții provin din Siria, Irak și Turcia.

Nu este clar în acest moment dacă Poliția i-a…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info