Bărbatul care se declara imun la venin a fost ucis de o cobră. „Veninul era prea puternic”  

Bernardo Alvarez, un expert în șerpii din Filipine care spunea că este imun la venin, a fost ucis de o cobră după ce a fost mușcat, în momentul în care s-a prefăcut că sărută reptila, informează Daily Mail.

Alvarez, în vârstă de 62 de ani, a fost ucis de cobră în localitatea Mangaldan, din provinci Pangasinan, sub privirile îngrozite ale vecinilor.
Bărbatul prinsese șarpele pe 9 iulie în Mangaldan și afirma că a îmblânzit creatura mortală.
În timp ce arăta șarpele spectatorilor, Alvarez ținea cobra aproape de buze, prefăcându-se că o sărută.

Șarpele a sărit asupra bărbatului și l-a mușcat de limbă

Într-o fracțiune de secundă, șarpele a sărit asupra bărbatului și l-a mușcat de limbă. Urlând de durere, Alvarez s-a prăbușit instantaneu la pământ.

Cadrele medicale și polițiștii s-au grăbit să-i acorde bărbatului primul ajutor, dar era prea târziu, aceștia constatând decesul celui care pretindea că este imun la venin.

Medicii au declarat că în momentul sosirii la fața locului trupul bărbatului era deja țeapăn din cauza efectului veninului. Localnicii furioși au ucis imediat șarpele.
„Un polițist și un medic au sosit să-l verifice și ne-au spus că nu are puls, așa că au încercat să-l readucă la viață. Nu au avut succes, deoarece veninul cobrei era prea puternic. Nu știm cum am putea accepta ce i s-a întâmplat”, a declarat sora lui Alvarez.
„Veninul șarpelui poate provoca paralizie, ceea ce s-a întâmplat cu „Omul șarpe”. Paralizia îi poate opri respiraţia, poate afecta fluxul de oxigen din corp şi, în cele din urmă, poate opri bătăile inimii”, a declarat doctorul Anna de Guzman.

Cobra din Filipine, extrem de periculoasă

Cobra din Filipinele de Nord este recunoscută la nivel mondial drept unul dintre cei mai mortali șerpi din lume.
Veninul atacă sistemul respirator al victimei, ceea ce înseamnă că o singură mușcătură poate fi fatală.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info