Boala declanșată de stres și care nu se vindecă! Mulți tineri se confruntă cu ea și au probleme de socializare

Un medic dermatolog spune care este boala autoimună care se declanșează îndeosebi de la stres și care nu se vindecă.

„Psoriazisul este o boală inflamatorie şi autoimună, deci există o predispoziţie pe care unii dintre noi o avem şi alţii nu, există factorul genetic descris foarte clar la pacienţii de vârstă tânără care fac psoriazis.

Ce factori declanşează psoriazisul

Apoi, sunt anumiţi factori care pot declanşa apariţia bolii: stresul, infecţiile sau anumite medicamente care pot agrava sau induce pusee de psoriazis (cum sunt unele dintre pastilele pentru tratamentul hipertensiunii arteriale), dar şi alcoolul”, a spus medicul Adina Alexandru, joi, la Antena 3.

Potrivit medicului, pacienții cu psoriazis se confruntă cu probleme de socializare!

„Nu este o boală contagioasă”

„Din acest punct de vedere, pacienţii cu psoriazis se confruntă cu o mare problemă în interacţiunile sociale. Din păcate, le influenţează semnificativ calitatea vieţii şi la muncă, pentru că lumea nu ştie despre ce este vorba şi se fereşte, dar nu este o boală contagioasă, deci nu se ia, nu ţine de igienă, ţine de modul în care s-a născut acel om”, a explicat dermatologul, la Antena 3.

Medicul mai spune că din păcate, nu putem face mare lucru odată ce s-a instalat boala.  Metoda de prevenţie, o manevră simplă, este aceea ce a ne hidrata pielea bine între pusee.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info