BREAKING NEWS. Zece morți în urma unui incendiu la secția ATI COVID de la Spitalul Județean Piatra Neamț / Nelu Tătaru merge la fața locului / Focul ar fi pornit de la un scurtcircuit | VIDEO

Zece persoane au murit sâmbătă seara în urma unui incendiu puternic izbucnit la secția ATI COVID din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

Bilanțul incendiului de la ATI Piatra Neamț: 10 morți și 7 răniți

Bilanțul incendiului de la secția de Terapie intensivă din cadrul Spitalului Județean Piatra Neamț se ridică la 10 morți și 7 răniți, între care medicul de gardă care a încercat să își salveze pacienții, transmite Mediafax.

Bilanțul incendiului de la secția de Terapie intensivă din cadrul Spitalului Județean Piatra Neamț a ajuns la 10 morți și 7 răniți.

Probabil, ancheta va fi coordonată de procurori. La fața locului va ajunge și ministrul Sănătății, Nelu Tataru.

La spitalul din Piatra Neamț vor ajunge o autospecială pentru transport victime multiple și două ambulanțe SMURD cu medic de la Neamț, o autospecială pentru transport victime multiple și două ambulanțe SMURD cu medic de la Iași, o autospecială pentru transport victime multiple de la Bacău, o autospecială pentru transport victime multiple de la Suceava și nouă ambulanțe tip B de la Servicul Județean Neamț

Nelu Tătaru: Avem opt decese

Prima declarație a ministrului Sănătății, după tragedia de la Piatra Neamț: „Avem 8 decese, un salon evacuat, iar 8 pacienți o să fie transferați la Iași. O să fie transferați la Lețcani. Sursa incendiului e evaluată de ISU. Ei spun că ar fi un scurtcircuit.”, a spus Nelu Tătaru la Digi24.

Încă o persoană a murit în incendiul de la ATI. Ministrul Sănătății merge la Piatra Neamț

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, merge la Piatra Neamț pentru a coordona ancheta privind tragedia de la Spitalul Județean unde opt persoane au murit în urma unui incendiu la secția ATI, transmite Mediafax. Medicul de gardă este în stare gravă și va fi transferat la Iași.

Ministrul Sănătății, Nelu Tataru, se află în drum spre Piatra Neamț pentru evaluarea situației create după incendiul în care au murit opt persoane. Inițial, au fost șapte decese, dar încă un pacient aflat în salonul care a luat foc a murit.

Medicul de gardă care a încercat să-i salveze pe pacienți a suferit multiple arusri cu arsuri și va fi transferat la Spitalul Judetan din Iași.

Alți pacienti cu COVID 19 vor fi transferați la Lețcani. Aceștia nu au suferit arsuri.

Potrivit ISU Neamț, având în vedere numărul mare de persoane internate în secție, pentru gestionarea eficientă a evenimentului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Spitalul Județean anunță că un medic se află în stare gravă

Spitalul Județean a transmis sâmbătă seara un comunicat de presă prin care a anunțat, printre altele, că un medic care se afla în secția de Terapie Intensivă a suferit arsuri extinse și se află în stare gravă.

Medicul de gardă de la ATI a încercat să salveze un pacient internat în momentul incendiului, iar acum ambii sunt în stare critică, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Spitalului Județean Piatra Neamț, Lucian Micu.

„Ce vă pot spune la acest moment este că șapte pacienți sunt decedați din Secția ATI, unul se află în stare critică și încă un cadru medical, care a încercat să salveze acest pacient, este în stare critică. Domnul director medical este deja la spital, eu sunt pe drum. (…) Vreau să îi asigur pe toți aparținătorii și pe ceilalți pacienți din spital că situația este sub control în celelalte secții. Incendiul este stins”, a spus Micu pentru MEDIAFAX.

Totodată, un al optulea pacient se află în stare critică în urma incendiului.

Spitalul anunță că ceilalți pacienți din secția ATI urmează să fie transferați către alte spitale.

Medicul rănit este transportat la Centrul de Mari Arși de la Iași. Potrivit primelor informații, acesta ar avea arsuri pe 80% din suprafața corpului.

„Sâmbătă seară, în jurul orei 18.30, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț a avut loc un incendiu care a afectat secția de ATI – unde erau internați, în două saloane, 16 pacienți. La acest moment șapte dintre pacienți sunt decedați, iar al optulea se află în stare critică.

În același timp, un medic care se afla în secție se află în stare gravă, suferind răni extinse.

Ceilalți pacienți nu mai pot fi îngrijiți în secția de ATI și urmează să se facă toate demersurile pentru a fi transferați către alte spitale.

Conducerea SJU Piatra Neamț îi asigură pe pacienți că, în continuare, echipa medicală este la muncă și intervine pentru a oferi tratamentul necesar celorlalți pacienți internați în celelalte secții ale unității medicale”, se arată în comunicatul instituției.

Știrea inițială:

Pompierii acționează cu cinci autospeciale de stingere și o autoscară. Pentru identificarea eventualelor victime s-au constituit echipe de căutare-salvare.

Intervenția este în desfășurare.

Momentan nu se cunoaște cu exactitate cauza izbucnirii incendiului.

Incendiul a fost localizat și lichidat. A afectat etajul al doilea al clădirii. În acest moment, nu mai sunt persoane în pericol, ele fiind evacuate.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info