Carantina în Slobozia a fost prelungită cu încă 7 zile

Carantina în oraşul Slobozia a fost prelungită cu 7 zile, începând de vineri, de la ora 0.00, a anunţat Prefectura Ialomiţa.

„Conform Ordinului nr. 4660337 din 10.12.2020 al Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, începând cu data de 11.12.2020 ora 00:00 se prelungeşte carantina zonală pentru o perioadă de 7 zile, pentru municipiul Slobozia”, a transmis vineri Prefectura Ialomiţa.

Decizia a fost luată având în vedere că incidenţa cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-Cov-2 a fost de 6,2 la mia de locuitori.

Oraşul Slobozia a intrat în carantină la mijlocul lunii noiembrie, când rata de infectare era de 7,46 la mia de locuitori. De atunci, carantina a mai fost prelungită, prin decizii ale şeful DSU.

Spitalul de Urgență Slobozia, focar de COVID-19! 100 din cei 800 de angajați sunt infectați cu virusul

SJU Slobozia a devenit un imens focar de coronavirus! Circa 100 din cei 800 de angajați au fost confirmați pozitiv la testul pentru depistarea Sars-Cov-2.

O situație critică se înregistrează la Serviciul Județean de Ambulanță Ialomița, unde mai multe cadre medicale s-au îmbolnăvit de coronavirus, lucru care îngreunează prelevarea probelor de la persoanele suspecte de Covid-19, informează Adevărul.ro.

Fără cadre medicale, procesul de recoltare a probelor se execută cu dificultate, iar oamenii sunt obligați să aștepte chiar și trei zile până când medicii ajung la ei!

De la 44 de cadre medicale, numărul celor infectați s-a dublat. «Din anchetele epidemiologice putem spune că infectările au ca sursă comunitatea şi nu zona spitalului… Toate cadrele medicale vor fi indisponibile pentru 14 zile, după care vor reveni la muncă. Îi aşteptăm pe toţi colegii să revină la muncă…» a declarat Liviu Patrichi, managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia.

Potrivit oficialilor spitalului, cele mai vulnerabile secții sunt UPU și secțiile Radiologie și ATI.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info