Carantină instituționalizată pentru toate persoanele care vizitează Scoția!

Scoția a decis să plaseze în carantină instituționalizată orice persoană care vine din străinătate! Astfel, conform spuselor premierului Nicola Sturgeon, toţi călătorii ce vor sosi în Scoţia vor trebui să stea în carantină.

Autoritățile scoțiene consideră insuficiente actualele modalităţi de combatere a propagării epidemiei de coronavirus și de aceea au decis înăsprirea măsurilor.

„Carantină pentru toți, indiferent de țara din care vin”

Premierul Nicola Sturgeon a venit cu precizări referitoare la ultimele decizii luate de autorități: „Guvernul scoţian este ferm convins că, pentru a minimiza riscul de a introduce noi tulpini în ţară, este nevoie de o carantină mult mai completă. Prin urmare, pot să confirm astăzi că avem intenţia de a introduce o carantină obligatorie şi instituţionalizată pentru toate persoanele care vin direct în Scoţia, indiferent din ce ţară”.

În Regatul Unit regula este ca fiecare provincie să își ia propriile decizii în materie de gestionare a crizei sanitare. Astfel, săptămâna trecută, Londra  a anunţat că pentru Anglia doar călătorii din 30 de ţări considerate de „risc înalt” vor trebui să stea într-o carantină instituţionalizată la intrarea în țară. Pentru restul, este suficient să se autoizoleze pentru 10 zile şi ulterior să prezinte un test negativ.

Scoția vrea măsuri uniforme în tot Regatul Unit

Pentru Nicola Sturgeon, aceste măsuri sunt insuficient de stricte, motiv pentru ca „vom cere guvernului britanic să adopte o abordare globală similară celei a noastre”.

Însă, după decese şi niveluri de îmbolnăvire record înregistrate la începutul lui ianuarie, situaţia se ameliorează treptat în Regatul Unit şi liderii celor patru naţiuni – Anglia, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord – încep să elaboreze planuri de relaxare a restricţiilor în săptămânile apropiate. Nicola Sturgeon a declarat marţi că în Scoţia lockdown-ul va rămâne în vigoare până cel puţin la sfârşitul lunii februarie. Totuși, „o relaxare prudentă şi progresivă ar putea fi posibilă spre începutul lunii martie”.

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat că, în Anglia, carantina va fi menţinută până cel puţin pe 8 martie.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info