Care sunt explicațiile autorităților, după ce mai mulți medici au semnalat că nu se pot înscrie pe platforma de programare pentru vaccinare anti-COVID

Platforma de programare, adresată cadrelor medicale, nu funcționează, potrivit spuselor medicilor care au încercat să-și facă oo programare pentru a se vaccina împotriva Covid. Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 a venit cu primele explicații.

Mai mulți medici au semnalat că nu se pot înscrie pe platforma de programare pentru vaccinare anti-COVID

Medicul Adelina Mihăescu a așteptat jumătate de oră confirmarea pe email. Când într-un final a venit, a încercat să se programeze, dar nu a reușit..

Eu nu am reușit, probabil din niște detalii tehnice, care vor fi puse la punct. Sper că acesta este un feedback pentru autorități, că să îl facă puțîn mai ușor de folosit. Din nefericire, mi s-a părut destul de complicat pentru cineva care nu este fluent în utilizarea computerului.”

Autoritățile au transmis clarificări referitoare la platforma de programare pentru vaccinare anti-COVID-19

Programările sunt disponibile doar pentru persoanele din etapă I care își desfășoară activitatea în domeniile sănătății și social, sistem public și privat. Autoritățile au revenit ulterior cu precizări: persoanele nu se pot programa individual, ci numai la nivel juridic.

Concret, fiecare instituție desemnează responsabili care să facă programarea centralizat pentru personalul care dorește să se vaccineze.

„Se pot planifică la vaccinare persoanele din etapă 1, respectiv lucrătorii din domeniile sănătate și social, urmând să se activeze accesul în aplicație și pentru celelalte două grupe de vaccinare (grupa a ÎI-a – populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale și grupa a III-a – populația generală)”.

Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19: „Vom informa opinia publică imediat ce accesul în aplicație va fi disponibil și pentru aceste două grupe populaționale”, au precizat autoritățile.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info