Cazuri de COVID-19 în școli: Încă un liceu se închide și intră în scenariul roșu

Cazurile de coronavirus continuă să apară în școlile clujene, Colegiul Național ,,George Coșbuc’’ fiind prima unitate de învățământ din Cluj-Napoca ce trece în scenariul roșu. Au fost depistate mai multe cazuri de infectare cu Sars-CoV-2 în rândul elevilor, mai precis 5 elevi în trei clase diferite.

Părinții au fost deja anunțați de către conducerea liceului, iar începând de astăzi, 62 de clase de gimnaziu și de liceu vor face cursurile exclusiv online, potrivit Instituției Prefectului din județul Cluj.

62 de clase vor face cursuri exclusiv online

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a aprobat în această seară câteva modificări de scenarii privind funcționarea unităților de învățământ din județ, ca urmare a schimbării situației epidemiologice, la propunerea Inspectoratului Școlar Județean Cluj și cu avizul Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj. Ca urmare a apariției în această după-masă a celui de al 5-lea caz de elev pozitiv în 3 clase diferite, se va aplica scenariul 3 de funcționare în cazul Colegiului Național „George Coșbuc”, din Cluj-Napoca, începând de mâine, 30.09.2020”, transmit autoritățile.

,,Începând de astăzi, 30 septembrie 2020, Colegiul Național ,,George Coșbuc’’ intră în scenariul 3 (ROȘU). Aplicarea Planului Roșu și desfășurarea activităților online a fost aprobată de DSP Cluj prin hotărârea nr. 13385/29.09.2020 în conformitate cu art. 6 OMS 5487/2020. Această situație se datorează creșterii numărului de elevi confirmați pozitiv cu SARS COV 2 (5 elevi în trei clase diferite). Drept urmare, elevii și profesorii colegiului își vor desfășura activitatea online. Clasele își vor păstra orarul existent, iar activitățile didactice se vor…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info