Ce funcţii îndeplinesc Traian Băsescu şi Eugen Tomac în Parlamentul European

Europarlamentarul PMP Traian Băsescu a obţinut funcţia de vicepreşedinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Parlamentului European. Această comisie este considerată cea mai importantă, deoarece elaborează politica externă a UE împreună cu Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate.

Funcţia de preşedinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Parlamentului European este rezevată Germaniei, potrivit unor surse politice de la Bruxelles. Comisia este condusă de David McAllister, parte a partidului german Creştin Democrat, din care face parte şi Angela Merkel. În aceeaşi comisie este şi Silvio Berlusconi, liderul partidului italian „Forza Italia”. De asemenea, fostul preşedinte al României va fi parte şi din Delegaţia comisiei parlamentare de asociere UE-Ucraina.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a obţinut funcţia de vicepreşedinte al Comisiei de Energie a Delegaţiei la Adunarea Parlamentară a Parteneriatului Estic, din care fac parte statele care au acorduri de asiociere cu…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info