Cei mai mari virusologi, protest masiv în plină pandemie Covid-19! De vină sunt politicienii, spun somitățile medicinei

Protest masiv în plină pandemie Covid-19 declanșat în Belgia de cei mai mari virusologi ai țării. Importante somități în medicină au anunțat că nu vor mai acorda niciun interviu presei din pricina modului în care lumea politică a înțeles să gestioneze situația din prezent.

Astfel, un important număr de „virusologi proeminenți”, cum îi numește presa belgiană, a anunțat că nu va mai vorbi cu mass-media în zilele de 26 și 27 septembrie, în semn de protest faţă de modul în care politicienii gestionează epidemia de COVID-19.

Omul de ştiinţă Marc van Ranst şi colegii săi, care au apărut frecvent la posturile de televiziune belgiene în timpul crizei coronavirusului, au declanşat ceea ce ei numesc „o grevă a tăcerii”, informează televiziunea VRT. Virusologii belgieni spun că politicienii se ascund prea adesea în spatele experţilor şi refuză să acorde interviuri pentru a-şi explica şi apăra politicile de combatere a pandemiei. Van Ranst a subliniat, totuşi, că protestul, care va dura până luni, nu este îndreptat împotriva mass-media, ci a parlamentarilor belgieni.

Belgia a fost lovită destul de puternic de pandemie. Potrivit autorităţilor medicale, în ultimele două săptămâni au fost confirmate 150 de cazuri de infectare la 100.000 de locuitori.


Citeste continuarea articolului pe gandul.info