China dezvăluie reguli mai stricte de testare a coronavirusului pentru călătorii din SUA

China întărește cerințele de testare pentru toți pasagerii care zboară din Statele Unite în China.

Rezultate negative ale testului coronavirus în termen de trei zile

Începând cu 15 septembrie, toți pasagerii vor trebui să furnizeze rezultate negative ale testului coronavirus în termen de trei zile – mai degrabă decât cele două săptămâni stabilite anterior, potrivit ambasadei chineze la Washington.

Ambasada a declarat că acțiunea a fost „pentru a asigura sănătatea și siguranța călătorilor internaționali și pentru a reduce riscul transmiterii coronavirusului între țări”.

De asemenea, străinii vor trebui să trimită rezultatele testului de acid nucleic, o declarație de sănătate și copii ale pașaportului lor la ambasadă sau la un consulat pentru revizuire, proces care ar trebui să dureze o zi lucrătoare, a declarat ambasada vineri.

Rezultatele testului anticorpului sau serului sanguin nu vor fi acceptate, dar testul acidului nucleic poate fi efectuat de către orice organism medical sau de testare legal.

Străinii trebuie să prezinte declarația de sănătate în timp ce se îmbarcă, în timp ce cetățenii chinezi trebuie să prezinte un cod verde de sănătate în aplicația WeChat.
Condiții similare se aplică pasagerilor care vin din SUA și care sosesc în China printr-o țară terță.

Călătorii care își încep călătoria într-o țară terță și sosesc în China prin SUA trebuie să prezinte codul verde de sănătate sau declarația de sănătate examinată de ambasada sau consulatele chineze din țara terță.

„Dacă pasagerii fac transfer în SUA, dar nu sunt în conformitate cu cerințele de îmbarcare în avion, aceștia riscă să fie blocați în SUA sau chiar să…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info