China va vaccina 50 de milioane de persoane înaintea Noului An Chinezesc

China intenționează să vaccineze 50 de milioane de oameni din grupul cu prioritate ridicată împotriva coronavirusului înainte de începerea vârfului sezonului de călătorie de Anul Nou chinezesc, a raportat South China Morning Post vineri (18 decembrie).

Chinezii au pregătit 100 de milioane de doze de vaccin pentru Anul Nou

Beijingul intenționează să distribuie 100 de milioane de doze de vaccinuri făcute de firmele chineze Sinopharm și Sinovac Biotech, se arată în raport, citat de South China Morning Post.

China a acordat statutul de utilizare de urgență a două vaccinuri candidate de la Sinopharm și unuia de la Sinovac Biotech. A aprobat un al patrulea, de la CanSino Biologics, pentru uz militar.

Primele vaccinuri vor fi făcute până la mijlocul lunii ianuarie

Raportul South China Morning Post spunea că oficialilor chinezi li s-a cerut să finalizeze primele 50 de milioane de doze până la 15 ianuarie și a doua până la 5 februarie.

Inocularea în masă pentru grupurile cu prioritate ridicată vizează reducerea riscurilor de răspândire a bolii în timpul sărbătorii anuale de o săptămână, se adaugă în raport.

Au prioritate la vaccinare cei cu risc ridicat de infectare la locul de muncă

Grupul cu prioritate ridicată include lucrători din domeniul sănătății, ofițeri de poliție, pompieri, ofițeri vamali, manipulatori de marfă, precum și lucrători în transporturi și logistică.

Între timp, provincia Sichuan din China ar putea începe vaccinarea persoanelor în vârstă și a persoanelor cu afecțiuni subiacente la începutul lunii viitoare, după ce va finaliza vaccinările pentru grupurile prioritare, au spus oficialii.

Oficialii au declarat joi că 118.000 de doze de vaccin au sosit în provincie până acum, cu planuri de a inocula toate grupurile cu risc ridicat până pe 5 februarie înainte de a lansa programul către restul populației.

Sichuan este prima provincie care a conturat o cronologie a planurilor sale de vaccinare pentru public.

Coronavirusul, care a apărut pentru prima dată în China la sfârșitul anului trecut, a fost în mare măsură controlat în țară, dar au existat o serie de focare interne.

Sichuan a fost lovit de un grup mic de cazuri Covid-19 în ultimele săptămâni.

Începând de vineri la prânz, China a raportat un număr cumulativ de 94.734 cazuri confirmate de Covid-19, cu 4.759 de decese, potrivit datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că toate cele 27 de state membre al UE vor putea să înceapă campaniile de vaccinare în acceași zi

Cele 27 de state membre ale Uniunii Europene vor putea „începe în aceeaşi zi” campaniile de vaccinare anti-COVID-19, imediat după ce Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) va notifica oficial autorizarea vaccinului dezvoltat de Pfizer/BioNTech, a anunţat miercuri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în Parlamentul European.

Portofoliul este securizat de vaccinuri ,care  urmează să fie produse în Europa, prin contractele deja semnate cu AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNtech-Pfizer, CureVac și Moderna.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info