Cîțu, un nou atac la foștii ministri USR-PLUS: Ministerul Sănătății ar fi pierdut o finanțare UE de 4,7 milioane de euro pentru teste COVID-19 din cauza Ioanei Mihăilă

Florin Cîțu a lansat joi un nou atac la foștii miniștri USR-PLUS, acuzând că Ministerul Sănătății ar fi pierdut o finanțare UE de 4,7 milioane de euro, sumă aprobată de Comisia Europeană pentru decontarea de teste COVID-19. Ministrul Sănătății la acel moment, Ioana Mihăilă, nu ar fi semnat contractul de finanțare trimis la avizare la jumătatea lunii august 2021, susține premierul.

„Un lucru mai puțin plăcut, dar ar trebui să-l știți. A fost lansată în luna iulie de la Comisia Europeană o linie de finanțare destinată statelor membre in vederea asigurării accesului la certificatele verzi COVID în cadrul instrumentului de finanțare ESI. Au fost solicitate depuneri de aplicații pentru finanțare către statele membre interesate. Ministerul Sănătății a depus o aplicație pentru obținerea de fonduri în data de 2 iulie care a fost analizată de CE și aprobată pentru suma de 4,7 milioane de euro pentru asigurarea decontării unui număr de 88.350 de teste PCR și 89.760 teste rapid antigen”, a declarat Florin Cîțu.

Decontarea rambursarea testelor se poate realiza doar în corelare cu eliberarea certificatelor verzi pentru persoanele solicitante pentru perioada iunie-octombrie 2021, a mai explicat Cîțu.

„În ceea ce privește semnarea contractului de finanțare, acesta a fost transmis spre avizare internă în prima jumătate a lunii august, Direcția juridică a discutat de mai multe ori cu ministrul de la acel moment despre necesitatea semnării urgente a acestuia.
Contractul a fost returnat Direcției juridice, neavizat, în 7 septembrie. Deci acești bani au fost pierduți pentru că ministrul de la acel moment nu a dat curs acestui lucru.”, a declarat joi premierul.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info