Consiliera pe Sănatate a lui Klaus Iohannis s-a autoizolat după ce a intrat în contact cu o persoană cu COVID. Președintele a fost testat

Loreta Păun, consiliera pe chestiuni de Sănatate a preşedintelui României, este izolată la domiciliu, după ce a intrat în contact cu o persoană pozitivă cu COVID-19.  Şi preşedintele Klaus Iohannis a făcut un test pentru COVID, rezultatul fiind negativ, spun surse prezidențiale pentru Gândul.

Așa cum am spus și la Stress Congres, la care am participat cu o lucrare științifică prezentantă online, cum fac frecvent la congresele științitice, sunt în izolare la domiciliu pentru că am venit în contact cu un pacient COVID. Nu e nimic ieșit din comun să se lucreze de acasă. Chiar mâine organizez un Congres de Endocrinologie online, pregătit de câteva luni”, a declarat medicul primar endocrinolog Loreta Păun pentru Gândul.

Totodată, consiliera prezidențială a precizat că în calitate de medic, acționează în primul rând pentru protecția și siguranța celor din jurul ei. Medicul Diana-Loreta Păun era aşteptată la Stress Congres 2021 de la UMF Carol Davila, dar a anunţat în ultimul moment că nu mai poate participa fizic.

Dr. Diana Loreta Păun, consilier prezidențial – Departamentul Sănătate Publică. Foto: MEDIAFAX/FOTO

Vizita lui Iohannia în Letonia, anulată

Preşedintele Letoniei urma să se întâlnească joi cu omologul estonian, Alar Karis, iar vineri cu preşedintele Klaus Iohannis. Preşedintele leton l-a sunat personal pe şeful statului român pentru a-i explica situaţia şi pentru a amâna vizita.

În urmă cu aproximativ o săptămână, Klaus Iohannis a declarat că s-a vaccinat și cu doza a 3-a de vaccin anti Covid.

Da, mi-am făcut doza a treia”, a spus Iohannis, răspunzând la o întrebare a jurnaliștilor pe această temă.

Președintele nu a precizat când a făcut doza booster.

Klaus Iohannis și-a făcut prima doză de vaccin în 15 ianuarie, când a fost lansată a doua etapă a campaniei de vaccinare anti-COVID în România.

Vaccinarea cu cea de-a treia doză a început în 28 septembrie. De atunci, peste 200.000 de români care au peste 6 luni de la prima schemă de vaccinare și-au făcut doza booster.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info