Consilierul premierului, după ce rata de infectare în București a trecut de pragul de 3 la mia de locuitori: „Se încearcă evitarea carantinării Capitalei”

Consilierul premierului, Virgil Guran, a declarat, duminică, că se încearcă evitarea carantinării Capitalei, chiar dacă rata de infectare a depăștit 3 la mia de locuitori. În ultimele 24 de ore, în București s-au înregistrat alte 770 de noi cazuri de COVID-19.

Mâine va fi Comitetul pentru situații de urgență în București și se vor anunța măsurile care se vor lua, dar oricum, în concordanță cu hotărârea de guvern care spune clar cam ce măsuri trebuie să fie luate și că aceste măsuri se aplică în 48 de ore de la apariția situației respective. (…)

În momentul de față se încearcă evitarea carantinării Capitalei, pentru că ala cum am mai spus Capitala este foarte importantă din punct de vedere economic, din punct de vedere social, al coordonării administrative a țării și s-ar aduce un prejudiciu economic și din alte puncte de vedere foarte mare și ne-ar afecta foarte mult”, a declarat Virgil Guran, potrivit Antena3.ro.

Pandemia de coronavirus ia amploare în București: Incidența cazurilor COVID-19 a depășit 3 la mia de locuitori!

Incidența cazurilor COVID-19 la 14 zile pentru Municipiul București a depășit 3 la mia de locuitori după ce în cursul zilei de duminică, 18 octombrie, au fost raportate alte 770 de noi cazuri COVID-19, numărul total al infecțiilor confirmate în Capitală de la începutul pandemiei ajungând la 26.703.

Situația la nivel național este una din cea în ce mai gravă întrucât pandemia evoluează rapid pe o pantă ascendentă iar România înregistrează de câteva zile peste 4.000 de noi infectări zilnice cu SARS-Cov-2. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 3.920 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). De asemenea, în prezent, 749 de pacienți sunt internați la ATI în întreaga țară, în timp ce specialiștii susțin că în curând nu vor mai fi locuri pentru cazurile grave.

București: Incidența cazurilor COVID-19 în ultimele 14 zile, peste 3 la mia de locuitori
Incidența cazurilor de coronavirus raportate în ultimele 14 zile la mia de locuitori a ajuns la 3,02 potrivit ultimelor informații transmise de Grupul de Comunicare Strategică.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info