Creştere spectaculoasă a traficului de cereale, în porturile maritime româneşti

Astfel, potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa, traficul total de mărfuri înregistrat în porturile Constanţa, Midia şi Mangalia a ajuns, în primul trimestru al anului, la 15,05 milioane tone, o creştere cu 12,75 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Din traficul total înregistrat, traficul maritim a fost 11,46 milioane tone, ceea ce reprezintă o creştere de patru procente, iar cel fluvial a reprezentat 3,58 milioane tone, creşterea în acest caz fiind de aproape 54 la sută.

„O creştere spectaculoasă de trafic s-a înregistrat în cazul cerealelor, de aproape 40 la sută. Dacă anul trecut, în primul trimestru, traficul de cereale a fost de 2,87 milioane tone, în 2019, în aceeaşi perioadă, acesta a depăşit patru milioane tone. În ultimii 5 ani, Portul Constanţa a fost lider între porturile europene în ceea ce priveşte traficul de cereale, operând anual, în medie, peste 18 milioane tone”, se arată într-un comunicat transmis miercuri de CNAPM SA Constanţa.

Alte grupe de mărfuri la care s-au înregistrat creşteri de trafic sunt minereuri şi deşeuri neferoase, produse metalice, minerale brute sau prelucrate, îngrăşăminte, lemn şi plută. A crescut, de asemenea, şi traficul de…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info