Cristian Tudor Popescu, critic la adresa USR-PLUS: „S-au compromis pe termen mediu și lung după asocierea cu AUR”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit vineri la Digi24 despre scandalul politic iscat între alianța USR-PLUS și premierul Florin Cîțu.

Gazetarul susține că alianța a făcut o greșeală atunci când a decis să se asocieze cu AUR pentru depunerea și votarea unei moțiuni de cenzură la adresa Guvernului Cîțu.

Cu toate acestea, Cristian Tudor Popescu spune că, din punctul său de vedere, această decizie a USR-PLUS nu va afecta uniunea pe termen scurt.

„USR PLUS și-a asumat. După părerea mea a făcut o mare greșeală pe termen mediu și lung. Aceea de a-și alătura numele, cu semnături, de AUR. Spuseseră la un moment dat unii reprezentanți ai USR PLUS, acum vreo 48 de ore, chiar domnul Barna, „domne, votăm o altă moțiune de cenzură, dar dacă noi nu reușim să strângem suficiente semnături, votăm o altă moțiune de cenzură, dar n-o semnăm”.

Era bine ce spuneau acolo. Se gândeau așa: «votul curge, s-a votat secret», mă rog, o să se acuze unii pe alții «că io, că nu știu ce…», nu e ceva clar. În vreme ce semnăturile sunt acolo, cu nume și prenume. Și vor rămâne pe lista pe care vor să o depună acum împreună cu AUR, vor rămâne pentru eternitate, vor rămâne în istorie. Va rămâne acest document pe care vor fi alături de personajele acelea… hai să le numesc exotice, de la AUR”, a spus jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu: USR-PLUS nu vor pierde din electorat

Mai mult, el spune că unii dintre susținătorii USR-PLUS seamănă cu susținătorii AUR, fiind la fel de violenți și de „fanatici”.

Acesta este, potrivit gazetarului, unul dintre motivele pentru care USR-PLUS nu va pierde din electoratul său în urma asocierii cu AUR.

„Mă uit și eu pe Facebook, că acolo trăim. Nu? Viața adevărată e pe Facebook. Ce contează ce e în rest? Mă uit și văd cum arată susținătorii USR-PLUS, cum arată susținătorii AUR. Mulți dintre ei au un profil violent, verbal, deocamdată verbal, dar după cum s-a văzut se poate manifesta și în stradă. Agresiv, fanatic, nici un pic de rațiune, puși pe distrugere, pe chestii radicale – «să rupem, să dărâmăm!».

Din analizele mele n-am întâlnit nici la PNL și nici la PSD inși din ăștia fanatici, gata, «mâine, hai, să-i rupem, să dărâmăm, să spargem, pe ei, pe mama lor». Nu știu dacă e bine, sau e rău pentru aceste două partide. E bine, sau e rău să nu ai genul ăsta de suporteri? Nu vreau să comentez asta. Dar, nu vor pierde la electoratul lor, al USR PLUS, prin această manevră cu AUR, nu vor pierde din electorat, după părerea mea”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info