Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Criza politică întăreşte leul în faţa monedei euro. Care este explicaţia

Leul s-a întărit în raport cu euro pe piaţa valutară internaţională imediat după votul din Parlament. Primele semnale apăruseră de miercuri pe piaţa interbancară şi au fost confirmate de cursul oficial anunţat de BNR la ora 13.00.

Banca Naţională a anunţat un curs de 4,7651 lei, sub cotaţia de ieri de 4,77 lei/euro. Acesta este cel mai redus curs euro/leu din ultimele 4 săptămâni.

Leul s-a apreciat şi în raport cu francul elveţian (4,4469 lei joi de la 4,4566 lei la şedinţa de miercuri). Moneda naţională a câştigat teren şi în comparaţie cu dolarul american (4,3311 lei joi de la 4,3347 lei şedinţa anterioară).

În mod surprinzător, pieţele financiare au interpretat demiterea Guvernului ca un eveniment pozitiv. După intrarea în criza politică de la Bucureşti, existau temeri că moneda euro ar putea depăşi vechiul maxim istoric, însă trendul a fost extact…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info