Cum arată primul sistem PATRIOT de rachete sol-aer care va intra mâine, oficial, în dotarea Armatei Române (FOTO/VIDEO)

Forțele Aeriene Române au publicat, în premieră, imagini cu primul sistem Patriot de rachete sol-aer care vor intra mâine, oficial, în dotarea Armatei Române, în cadrul unei ceremonii de recepție care va avea loc la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia, județul Constanța.

Primul sistem Patriot de rachete sol-aer va intra mâine, 17 septembrie,  în dotarea Armatei Române

Forțele Aeriene Române au informat, printr-un comunicat de presă publicat miercuri, 16 septembrie, că echipamentele și materialele aferente vor fi transportate la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu” de la Capu Midia, județul Constanța.

,,În luna august au început să sosească în România o parte din echipamentele principale din compunerea primului sistem PATRIOT de rachete sol-aer cu bătaie mare care va intra în dotarea Forțelor Aeriene Române. Echipamentele și materialele aferente vor fi transportate la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu” de la Capu Midia, jud. Constanța, unde se va desfășura testarea de acceptanță și recepția a primului sistem de rachete”, se transmite în comunicatul de presă MApN.

Conform Forțelor Aeriene Române, instruirea colectivă a echipajelor va continua pe parcursul anului 2021, cu asistență din partea militarilor SUA.

,,Testarea de acceptanță se va finaliza în a doua parte a lunii octombrie, fiind urmată de etapa de instruire a personalului din Regimentul 74 PATRIOT pe configurația specifică echipamentelor livrate României. Pe parcursul anului 2021 va continua instruirea colectivă a…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info