Cum își vor împărți averea Bill și Melinda Gates. Acordul de divorț ar putea fi unul dintre cele mai costisitoare din istorie

Bill și Melinda Gates au anunțat că au decis să divorțeze, dar cei doi nu au semnat niciodată un acord prenupțial, ci doar un „contract de separare” care stipulează modul în care își vor împărți averea în caz că se vor despărți.

Bill Gates și soția sa au anunțat luni că au decis să divorțeze, după 27 de ani de căsnicie.

Bill Gates, co-fondator Microsoft, este al patrulea cel mai bogat om din lume, cu o avere de 146 de miliarde de dolari, informează Digi24, care citează Bloomberg și TMZ.

Astfel, acordul de divorț dintre Bill și Melinda Gates ar putea deveni unul dintre cele mai costisitoare din istorie.

Care este diferența dintre cele două tipuri de contract?

Contractul prenupțial este un acord pe care cuplurile îl pot semna dacă doresc înainte să se căsătorească. Documentul stabilește pentru viitor ce se va întâmpla cu bunurile cuplului în caz de divorț sau de deces al unuia dintre soți.

Contractul de separare este un document semnat de un cuplu în situația în care vor să petreacă timp separat sau să trăiască separat.

Acesta prevede drepturi și obligații, precum întreținerea și custodia copiilor.

În cererea de divorț depusă în instanță, soții Bill și Melinda Gates au solicitat împărțirea bunurilor imobiliare, a celor personale și a datoriilor în conformitate cu contractul de separare. Melinda Gates nu a cerut sprijinul financiar al soțului său.

Actele de divorț depuse în instanță o au trecută pe Melinda ca reclamantă și pe Bill ca pârât.

Acordul de divorț dintrei cei doi ar putea fi unul dintre cele mai costisitoare înregistrate până acum.

În 2019, când CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, a divorțat, soția sa a primit 38 de miliarde de dolari, sumă care a propulsat-o pe aceasta pe locul al treilea în topul celor mai bogate femei din lume.

Bill și Melinda Gates au decis să divorțeze

Bill Gates și soția sa Melinda divorțează după 27 de ani de căsătorie, a anunțat fondatorul Microsoft pe Twitter.

În cei 27 de ani de căsnicie, cuplul a pus bazele unei averi de 127 miliarde de dolari. Fondatorul Microsoft, în vârstă de 65 de ani, a anunțat despărțirea de soția sa pe pe Twitter: „După ce ne-am gândit multă vreme şi după ce am încercat totul pentru ca relaţia noastră să meargă mai departe, am decis să punem capăt mariajului. Nu credem că mai putem continua împreună ca un cuplu”.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info