Cutremur în Capitală. Cel mai mare exerciţiu de simulare a intervenţiei în caz de dezastru, la sediul unei companii unde lucrează mii de persoane

Potrivit unui comunicat remis, miercuri, MEDIAFAX de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov, cel mai amplu exerciţiu din anul 2019, pentru verificarea modului de răspuns în cazul unui seism se va desfăşura joi, de la ora 10.00.

Acţiunile ce privesc gestionarea situaţiei de urgenţă de către salvatorii din cadrul ISU Bucureşti – Ilfov se vor desfăşura în cel mai mare sediu al unei companii din România, în care îşi desfăşoară activitatea peste 2.500 de angajaţi zilnic.

„Vor fi puse în aplicare procedurile de lucru aferente situaţiilor tactice, care implică stingerea de incendii, salvarea persoanelor surprinse sub dărâmături sau la înălţime, triajul victimelor în puncte medicale avansate, acordarea primului ajutor calificat şi transportul acestora la spitale. Acţiunile pentru intervenţie se vor desfăşura şi cu sprijinul altor instituţii din cadrul Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti”, arată ISU Bucureşti – Ilfov.


Citeste continuarea articolului pe gandul.info