De unde își ia Ludovic Orban măștile de protecție și câte folosește pe zi

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că folosește 3-4 măști de protecție pe zi, pe care le primește de la Secretariatul General al Guvernului. Orban spune că își cumpără măști și din banii lui atunci când se află în „împrejurări private”.

„Primesc măşti de la Secretariatul General al Guvernului, cred, nu ştiu, o să verific această informaţie. Mi-am cumpărat şi eu măşti. Când sunt la serviciu folosesc măştile de la serviciu, când sunt în împrejurări private, folosesc măştile pe care le am acasă. Lucrând foarte mult, folosesc probabil trei, patru măşti pe zi”, a declarat miercuri premierul Ludovic Orban.

Orban: „Majoritatea zdrobitoare a părinţilor susţin obligativitatea portului măştii”

Potrivit unei declarații oferite de premierul Ludovic Orban, sâmbătă, la Botoșani, obligativitatea ca elevii să poarte măşti de protecţie în timpul orelor de curs este o măsură de protecţie sanitară care are „rostul de a păzi copiii de virus”. Premierul a mai adăugat că îi pare rău „că există unii care parcă nu îşi iubesc copiii”, făcând referire la protestele organizate împotriva măsurii ca elevii să poarte măștile.

Orban spune că majoritatea zdrobitoare a părinţilor susţin obligativitatea portului măştii

Potrivit premierului Ludovic Orban, „majoritatea zdrobitoare a părinţilor susţin obligativitatea portului măştii”. Acesta i-a criticat pe părinții care vin cu „idei” împotriva măsurilor de protecție, spunând că măsura de a purta mască de protecție „este necesară şi este o măsură care are rostul de a apăra sănătatea copiilor.”

Orban: „Îmi pare rău că există unii care parcă nu îşi iubesc copiii”

„Noi am testat acest lucru şi majoritatea zdrobitoare a părinţilor susţin obligativitatea portului măştii, iar pentru noi, care suntem responsabili în şcoală să luăm toate măsurile pentru a împiedica răspândirea virusului, noi am luat această măsură şi o susţinem. Îmi pare rău că există unii care parcă nu îşi iubesc copiii. Portul măştii şi celelalte măsuri pe care le-am luat la şcoală, măsuri de protecţie sanitară, au rostul de a păzi copiii de virus. Sigur că nu putem controla ce se întâmplă în afara şcolii”, a spus premierul Ludovic Orban. 

Citeste continuarea articolului pe gandul.info